ابرآتشفشان یلواستون ممکن است هر لحظه فوران کند!
زنده ماندن در این سیاره فضایی که نام آن را زمین گذاشته ایم بسیار سخت است. خطر سقوط اجرام فضایی بیماری های جهانی و همه گیر، خطر جنگ هسته ای، فعال شدن آتشفشان ها و هزاران دلیل دیگر همه و همه به راحتی می تواند ما را به سرنوشتی دچار کند که سالها پیش پرندگان دودو در استرالیا به آن دچار شدند. در حالی که ما هرسال هزینه بسیار هنگفتی را برای جلوگیری و آماده سازی از برخورد اجرام فضایی هزینه می کنیم، تهدید قریب الوقوعی در زیر پایمان در حال شکل گرفتن است. ابرآتشفشان یلواستون که این روزها ظاهراً فعال شده است یکی ازهمین تهدیدات است که به راحتی می تواند ما را به دوران ماقبل بشر بفرستد. ولی نگران نباشید، ناسا برای این موضوع برنامه ویژه ای دارد!!
تحقیقات انجام گرفته شده در لابراتوار نیرومحرکه جت نشان می دهد که استخر بزرگ ماگما ابرآتشفشان یلواستون که در زیر پارک ملی قرار گرفته است، بالاتر از همه تهدیدات موجود می تواند برای نسل بشر دردسر ساز شود. البته یلواستون یکی از 20 ابرآتشفشانی است که هر 100هزار سال فعال می شوند و اگر این آتشفشان فوران کند، بخش عمده ای ایالات متحده آمریکا در زیر میلیون ها تن از لاوا و خاکستر دفن خواهد شد، البته این تنها بخش منفی این قضیه نیست؛ این اتفاق مهیب به راحتی می تواند شرایط آب و هوایی زمین را به هم بریزد و از این طریق میلیون نفر دیگر را نیز به کام مرگ بکشاند.
محققان معتقدند که ابرآتشفشان یلواستون هر 700هزار سال یکبار فوران می کند و امروز 640هزار سال است که این آتشفشان فوران نکرده است. این به این معنی است که این آتشفشان همین روزهاست که منفجر شود و فضایی 14 برابر بزرگتر از Grand Canyon را فقط با سنگ مذاب پر کند. دلیل این اتفاق هم سیال شدن بیش از حد سنگ هایی است که به خاطر گرمای زیاد سالهاست که در اعمال این آتشفشان به حالت مایع درآمده اند! حالا شاید بپرسید ناسا چطور می خواهد از این اتفاق جلوگیری کند؟ با خنک کردن آتشفشان.
ناسا تخمین زده است که برای جلوگیری از فوران این ابرآتشفشان لازم است تا دمای آن 35درصد کاهش بیابد. برای عملی کردن این موضوع ناسا برنامه دارد تا تعدادی سوراخ را به عمق 10 کیلومتر در زمین به سمت منابع آب هیدروترمال زیر زمینی که در مجاورت حفره های ماگما قرار گرفته اند، حفر کند و با پمپ کردن آب خنک دمای این منابع آبی را کاهش دهد و از این طریق دمای کل مجموعه آتشفشانی را پایین بیاورد.
البته خطرات زیادی در این کار وجود دارد. برای مثال اگر سوراخ هایی که در زمین کنده می شود بیش از حد عمیق باشد، ممکن است باعث افت فشار شود و سهوا ضامن این آتشفشان را بکشد و یک اتفاق ناگهانی را به وجود بیاورد که کسی انتظار آن را ندارد. البته هزینه های این پروژه نیز کم نیست و حداقل به 14 تریلیون تومان پول برای انجام آن نیاز است که ناسا تقبل آن را بر عهده گرفته است. البته تیمی از محققان ناسا معتقدند که می تواند از همین محفظه آب فوق گرم به عنوان یک منبع انرژی پاک و با رویکرد انرژی زمین گرمایی استفاده کرد که می تواند بخشی از هزینه های پروژه را توجیه کند.
مخلص کلام اینست که امیدواریم تمام این کارها موثر واقع شود تا این کار از به خطر افتادن جان صدها میلیون انسان جلوگیری کند. برای دنبال کردن خبرهای بیشتر در این ارتباط مربع را دنبال کنید.
منبع: DigitalTrends
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.