افزایش سرعت پروژه در Ableton
بارها شده است که در نرم افزار ایبلتن لایو دچار مشکلاتی از قبیل کندی پروژه شده ایم و این اتفاق موجب شده تا خلاقیت خود را در لحظه از دست دهیم. مرگ ایده ها، درست زمانی که پروژه مراحل تکمیلی خود را طی می کند موجب می شود تا انگیزه خود را برای تکمیل کردن آن تا حد زیادی از دست دهیم. اما جای نگرانی نیست زیرا ترفند ها و نکاتی وجود دارند که در این شرایط می توانیم از آنها برای بهبود عملکرد پروژه استفاده کنیم. اگر خیلی کلی به این موضوع نگاه کنیم متوجه می شویم که در عمل باید کاری کنیم تا بار اضافی را از دوش قطعاتی که در کامپیوتر تحت فشار هستند برداریم. همانطور که می دانیم پردازنده کامپیوتر در این شرایط فشار زیادی را متحمل می شود پس بهتر است با چنین رویکردی قدم به قدم به بهبود سرعت و عملکرد پروژه در Ableton بپردازیم.
قدم اول برای این کار مشاهده وضعیت پردازنده خود در Task Manager می باشد پس هرچه سریعتر ctrl+shift+esc را فشار دهید تا Task Manager باز شود. حال با بستن نرم افزارهایی که به پردازنده شما فشار وارد و یا حجم زیادی از رَم را اشغال می کنند منابع سخت افزاری بیشتری در اختیار خواهید داشت. همانطور که در تصویر بالا می بینید، نرم افزار opera باید بسته شود.
حال پروژه مورد نظر خود را در Ableton باز کرده و بسته به ابزاری که در پروژه وجود دارند مراحل بهبود عملکرد و سرعت را در محیط نرم افزار پیش می بریم. اولین مبحثی که می بایست در نظر بگیریم افزایش Buffer size در قسمت تنظیمات این نرم افزار می باشد.
برای این کار، پنجره تنظیمات را باز کرده و از بخش Audio به قسمت Latency بروید و مقدار بیشتری برای Buffer size در نظر بگیرید. توضیح اینکه Buffer size چیست در در مقاله های آینده آورده خواهد شد اما لازم است بدانید که هرچه عدد بالاتری برای آن در نظر بگیرید، پردازش سیگنالهای صوتی برای سیستم شما راحت تر خواهد بود اما در ازای آن تاخیر بیشتری برای رکورد صدا و یا دستورات MIDI خواهید داشت.
اقدام بعدی شما برای سبک تر کردن پروژه، استفاده از گزینه eco می باشد. این گزینه در برخی از پلاگین ها تعبیه شده است. به عنوان مثال، افکت Reverb این قابلیت را در خود جا داده، که در تصویر بالا قابل مشاهده است.
اقدامی مشابه نیز در این رابطه وجود دارد که آن غیر فعال کردن گزینه HiQ در پنجره نمونه صوتی است.
زمانی که یک سمپل یا همان نمونه صوتی را بارگزاری می کنید، همانند تصویر بالا، گزینه HiQ را غیر فعال کنید. به یاد داشته باشید که این کار موجب افت کیفیت نمونه صوتی شما شده اما به بهبود سرعت و عملکرد نرم افزار کمک شایانی می کند. به هر حر حال اگر هم این کار را موقتا برای روان تر شدن پروژه انجام دادید، پس از پایان کار بر روی پروژه، قبل از Export کردن فایل صوتی آن را دوباره فعال کنید تا از کیفیت بهتری بهره مند شوید.
حال در مرحله آخر کاری را انجام می دهیم که از تمام نکات بالا موثر تر خواهد بود! یکی از قابلیت های شگفت انگیز ایبلتن، فریز کردن لاین های صوتی می باشد.
همانطور که از نام این قابلیت پیداست، شما می توانید یک لاین صوتی را با تمام افکت هایی که برای آن استفاده کرده اید با کلیک راست و انتخاب گزینه Freeze track منجمد کنید. این کار باعث می شود تا یک بار آن لاین صوتی پردازش شده و از آن به بعد دیگر در لحظه پردازش نشود. لاین های فریز نشده در لحظه پردازش می شوند و به همین دلیل منابع سخت افزاری شما را تحت تاثیر قرار می دهند. توجه داشته باشید که پس از فریز کردن هر لاین، دیگر نمی توانید هیچ تغییری در آن ایجاد کنید. برای ذوب کردن یخ لاین فریز شده کافیست راست کلیک کرده و گزینه Unfreeze Track را انتخاب کنید.
به طور کملی عوامل زیادی در سرعت و عملکرد این نرم افزار دخیل هستند و امکان بهبود این عملکرد تا حدی محدود برای اشخاص امکان پذیر می باشد. ضمنا راه های بی شماری برای این امر وجود دارد که به زودی به شما آموزش خواهم داد. ممنون از اینکه برای تولید آثار صوتی با ارزش سعی در تلاش کردن دارید. حتما سوالات خود را در قسمت نظرات با من مطرح کنید تا با شما در ارتباط باشم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.