به گفته محققان بد افزار Petya برای از بین بردن اطلاعات طراحی شده
به گزارش مربع دیروز یک بدافزار جدید به نام Petya در اینترنت پخش شده و باعث شد موج جدیدی از حملات سایبری آغاز شود. همانند بدافزار WannaCry، پتیا نیز با قفل کردن اطلاعات روی رایانه کاربر مبلغ 300 دلار را به صورت Bitcoin درخواست می کند. با پخش شدن این بدافزار در فضای مجازی ظاهرا وحد IT شرکت هایی نظیر Merck، Oreo و دیگر شرکت های بزرگ نیز از این بدافزار صدمه دیده اند.
با بررسی بیشتر این بد افزار توسط محققان مشخص شده که ظاهرا قسمت باج افزار پتیا تنها برای گمراه کردن کاربران طراحی شده و هدف اصلی آن از بین بردن اطلاعات می باشد. این تئوری را اولین بار یک محقق مسائل امنیتی به نام نیکولاس ویور مطرح کرد و گفت که هدف پتیا ” یک حمله مخرب عمدی و یا حتی یک آزمون در قالب یک بدافزار” می باشد.
طبق جدیدترین گزارش های منتشر شده از سوی شرکت Comae Technologies جدیدترین نسخه پتیا در واقع یک باج افزار نبوده و صرفا نرم افزاری مخرب می باشد که هدف آن از بین بردن اطلاعات است. آقای مت سوچ از این شرکت گفت:
به عقیده ما جنبه باج افزاری پتیا تنها به منظور گمراه کردن افکار عمومی و رسانه ها طراحی شده است، به خصوص پس از حملات WannaCry تا توجه همگان به جای ارگان های دولتی به عنوان عامل این حملات روی یک گروه هکر معطوف شود.
اخیرا حملات علیه کشور اکراین شدت گرفته اند و در روز پخش شدن پتیا در این کشور بسیاری از شبکه های توزیع برق ار کار افتاده و حتی ماشین یکی از افسران رده بالای امنیتی این کشور نیز منفجر شد.
حتی با پرداخت مبلغ 300 دلاری درخواست شده نیز اطلاعات کاربر قابل بازیابی نمی باشند. طبق گزارشات منتشر شده قربانیان این حملات تا به حال مجموعا مبلغ 10000 دلار را به حساب هکرها پرداخت کرده اند.
منبع: BGR
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.