راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ
در بیست سال اخیر اگر کامپیوتری خریده باشید که احتمال می دهم با توجه به اینکه در مکعب این مطلب را می خوانید، مشخصاً این کار را انجام داده اید، مغازه ها و بازارهای کامپیوتر اولین انتخاب هر دویمان بوده است. همه مان در اطرافیان یک خوره تکنولوژی یا اصطلاحاً همان Geek که فرنگی ها می گویند، می شناسیم که یا خودش اینکاره است یا حداقل فرد دیگری را می شناسد که در این کار آدم منصفی است.
سری به مغازه او می زنیم و نظر او را برای یک سیستم مثلاً گیمینگ می پرسیم و او هم روی یک فاکتور یک سری قطعات را با خط بد مثل دکتر ها می نویسد و ما می افتیم در بازار و از این و آن قیمت می گیریم. اینجاست که متوجه می شویم خرید کامپیوتر شبیه به خرید هیچ چیز دیگری نیست.
مغازه کناری پیشنهاد دیگری روی یک برگه دیگر می نویسد که از قیمت قبلی پایین تر است اما برخی از قطعات آن فرق می کند. بعد از یک گذر کوتاه در پاساژ به خودتان می آیید و می بینید چندین فاکتور در دست دارید که حتی ممکن است نام برخی از قطعات آن را نتوانید بخوانید. خلاصه خسته، با ذهنی درگیر به مغازه همان آشنای اولی می روید و بیخیال قیمت مناسب می شوید و همان گزینه اول را می خرید؛ ممکن هم هست در این میان خودتان یک پیشنهاد هیجان انگیز در یکی از همان چند مغازه ای که فرصت رفتن به آن را داشتید، بیابید، که البته این حسابی به شانس و پیگیر بودنتان در مسئله بستگی دارد.
امروز اما می خواهم چند روش آلترنتیو برای خرید کامپیوتر به شما معرفی کنم که با توجه به شرایط این روزهای خرید در ایران بعد از فاجعه همه گیری کرونا، که همه کسب و کارها به فضای مجازی هجوم آورده اند، دور از لطف نیست. هرچه باشد کامپیوتر و مخاطبان آن همواره در این دست مسائل، از باقی افراد جامعه جلوتر بوده اند. البته بد نیست بگویم خرید کامپیوتر در تبریز آن هم به صورت آنلاین به نسبت دیگر استان های ایران در حال افزایش است درحالیکه استان خراسان رضوی، اصفهان و استان دوست داشتنی فارس هم در میان استان هایی هستند که بیشتر به سوی خرید آنلاین متمایل شده اند.
برای خرید کامپیوتر از طریق اینترنت دو راه وجود دارد که وابسته به این است که در این مورد چقدر اطلاعات دارید. اینکه مثلاً با انواع پردازنده ها و سوکت های هر کدام چقدر آشنایید و اینکه آیا بلدید که کامپیوتر را خودتان اسمبل کنید؟ اگر جواب شما به این سوال بله است، بدون شک چرخیدن در چند خورده فروشی اینترنتی و مطالعه نظرات دیگر کاربران، می تواند به مراتب بیشتر از یک خرید سنتی به نفع شما تمام شود.
اینترنت پر از سایت ها و فروشندگانی است که اگر سر انگشتی هم بخواهیم حساب کنیم حداقل چندین برابر موجودی هر مغازه سنتی، موجودی کالا دارند؛ چرخیدن در بین آنها هم مانند بالا پایین رفتن از پله های پاساژ نیست که البته همین موضوع دست شما را برای پیگیری بیشتر باز می گذارد. یک سری به دیوار بزنید، بازار قطعات دست دوم همیشه هیجان انگیز است، هرچند امیدوارم حسابی حواستان به کلاهبردارهایی که در کمین نشسته اند باشد. ایمالز هم گزینه خوبی برای گشت و گذار برای قطعات است، با مزیت اینکه همزمان تعداد بیشتری از فروشندگان را می توانید رصد کنید. ترب هم که دیگر نیاز به معرفی ندارد. شاید هم بسیاری از قیمت های مناسب را در دیجی کالا بیابید، هرچه باشد بزرگترین خرده فروشی آنلاین ایرانی است.
اما اگر جوابتان به آن سوال بالا در ارتباط با دانش تان از کامپیوتر یک “نه” بزرگ است، باید خدمتتان عرض کنم باز هم جای نگرانی وجود ندارد و عمده مطلب امروز من در مورد چند وبسایت تخصصی در حوزه کامپیوتر است که هر کدام می توانند بدون اینکه شما اذیت بشوید یک سیستم اسمبل شده حرفه ای را به درب منزلتان بفرستند که ممکن نیست از گزینه سنتی برایتان به صرفه تر نباشد. پس با من همراه شوید.
- اگزو گیم
اگزو گیم یک فروشگاه خرده فروشی تخصصی برای افرادی است که به دنبال سیستم گیمینگ می گردند. در وبسایت این شرکت 14 سیستم که همگی برای تجربه روان گیمینگ مناسب هستند، به مشتریان پیشنهاد شده است که انصافاً در بازه قیمتی مناسبی هم قرار دارند. البته دیگر خبری از سیستم های اداری یا دیگر سیستم های تخصصی نیست. اگزو گیم تمام تمرکز خود را بر روی مشتریان گیمینگ قرار داده است تا بتواند سرویسی حرفه ای را برای قشر اصلی مخاطبان خود ارائه دهد. آرشیو قطعات اگزو گیم اما آنچنان تعریفی ندارد و برای مثال کل پردازنده های ثبت شده در این سایت از 164 مورد بیشتر نمی شود که فقط 37 تای آنها موجود است؛ همان تعداد کم پردازنده ها هم عکس های واقعی ندارند و یا عکس مروبط به پین های آنها در پشت پردازنده، اشتباه وارد شده است. این موضوع ممکن است کمی انتخاب های شما را محدود کند و نشان از آن دارد که مشخصاً اگزو گیم سرمایه گذاری جدی روی وبسایت خود نکرده و بیشتر به شبکه های اجتماعی امیدوار بوده است. البته رضایت بالای مشتریان این فروشگاه نشان می دهد که اگزو گیم جزو کار درست هاست که بعید می دانم اگر این شرکت را برای خرید انتخاب کنید، از این انتخاب پشیمان بشوید.
- ایزی پی سی
پلتفرم EZPC که توسط لیون کامپیوتر راه اندازی شده است، شاید یکی از بهترین گزینه ها باشد. لیون کامپیوتر یکی از قدیمی ترین وبسایت های خرده فروشی ایرانی است، که همه ما آن را با مغازه معروفشان در پاساژ ولیعصر تهران و البته فروم قدیمی شان در وب می شناسیم. سیستم های گیمینگ، رندرینگ، اداری، تریدینگ و سیستم های (مقرون)به صرفه، دسته بندی هایی است که ایزی پی سی به مشتریان خود ارائه می دهد.
گزینه ها برای خرید در ایزی پی سی بسیار است و اگر در منو های تو در تو این سایت گم نشوید، لابه لای انواع نام گذاری های عجیب و غریب، محصولاتی پیدا می شوند که ارزش خرید بالایی دارند. البته از آن جایی که در ایزی پی سی سیستم های زیادی پیشنهاد شده، برخی از همین موارد ممکن است کمی تعجب بر انگیز باشند. برای مثال در سیستم های تردینگ، لیون کامپیوتر مادربرد سری گیمینگ Z590، به همراه i7 11700K آنلاک که باز هم برای گیمینگ است را پیشنهاد داده که هر متخصصی با کمی آشنایی با حوزه سخت افزار، می داند که این سیستم اوِرکیل و برای چنین کاربری، غیرضروری محسوب می شود. البته در کارت گرافیک با وجود اینکه خبری از کارت های NVS نیست، اما کارت گرافیک GT730 4H SL با چهار خروجی HDMI پیشنهاد شده است که گزینه مناسبی برای بهره بردن از امکان چند نمایشگر است.
در نهایت ایزی پی سی علی رغم منوهای پیچ در پیچش، جای خوبی برای خرید کامپیوتر است که از هر کجای ایران که باشید، قیمت تمام شده برای تان حول و حوالی قیمت های پایتخت می افتد. ایزی پی سی در بخش پردازنده، 645 کالا دارد که تنها 101 کالا از میان آنها موجود است. داشتن 100 مدل پردازنده، امکانی است که کمتر فروشنده بازاری آن را در اختیار دارد که نهایتاً برای فروشنده دردسر است چون باید قیمت های آن را همواره در بازار دنبال کند و برای خریدار نعمت است چون دستش را برای یافتن گزینه ایده آل باز می گذارد.
- مکعب
مکعب بزرگترین آرشیو قطعات کامپیوتری در جهان است! درست است اشتباه نخواندید؛ این وبسایت فارسی که فعالیت خود را در سال 93 آغاز کرده است، توسط یک گروه فناور محور و دانش بنیان اداره می شود که بر خلاف دیگر سایت هایی که معرفی کردیم خرده فروشی قطعات ندارد و تنها کامپیوتر را به عنوان کالای نهایی در سه دسته بندی خانگی، اداری و گیمینگ می فروشد. در هر دسته بندی 5 سیستم در بازه های قیمتی مختلف به مشتریان پیشنهاد شده است که می توان به جرأت آن را ارزان ترین گزینه در بازار دانست که در پایین سعی کرده ام توضیح بیشتری در این مورد بدهم.
علاوه بر این مکعب یک پلتفرم اسمبل هوشمند هم دارد که به آرشیو داده های عظیم این وبسایت متصل است و این امکان را برای کاربران ایجاد می کند تا بتوانند سیستمی که به دنبال آن هستند را با بالا و پایین کردن قطعات به قیمت مطلوب خود برسانند. این به این معنی است که کاربران با هر بودجه ای می توانند به این سایت سر بزنند و گزینه مناسبی را در پیشنهادات بیابند و یا از پایه سیستم کامپیوتری جدیدی برای خود بسازند.
جالب است بدانید مکعب هیچ گونه پورسانتی بر روی قطعات نمی گیرد و تمام کالاهای خود را به صورت مستقیم از دیگر فروشندگان و پخش ها تهیه می کند. قیمت گذاری قطعات هم در این سایت دستی نیست و یک روبات به صورت دائمی در حال بررسی موجودی قطعات بازار ایران است تا آن را با آرشیو بزرگ مکعب تطبیق بدهد؛ سپس ارزان ترین فروشندگان مشخص می شوند و همراه با لینک وبسایتشان در صفحه آن قطعه قرار می گیرند تا امکان بررسی بیشتر فروشندگان توسط مشتری فراهم شود.
بزرگترین آرشیو قطعات کامپیوتری در جهان عنوانی است که به سادگی به دست نیامده است و هر وبسایتی به راحتی نمی تواند چنین ادعایی بکند. اما مکعب تمام تمرکز خود را در این سالها بر روی این موضوع گذاشته و با بیش از 3000 پردازنده 4 برابر بزرگتر از لیون کامپیوتر است در حالی که 182 قطعه موجود در بخش پردازنده ها دارد. در مورد دیگر قطعات نیز موضوع مشابهی در جریان است و مکعب حداقل دو برابر بیشتر از بزرگترین خرده فروشی های شناخته شده ایران کالای آرشیوی دارد. در کالاهای موجود نیز مکعب از دیگر رقیبان با 1825 محصول با اختلاف دو برابری بیشتر است در حالیکه تعداد کالاهای کامپیوتری موجود در لیون کامپیوتر 569 قطعه، در مقداد آی تی 700 قطعه و در دیجی کالا 1454 قطعه است. این آرشیو خیره کننده داده را اگر با قیمت های ارزان کنار هم قرار دهید، مکعب می تواند گزینه مناسبی برای خرید شما باشد که هم از لحاظ قیمت و خدمات در جایگاه بالاتری به نسبت دیگر فروشندگان سنتی قرار می گیرد.
البته شرکت های دیگری هم در این حوزه مانند مازستا وجود دارند که سیستم های تخصصی می فروشند و جزو قدیمی ها محسوب می شوند. حتی خرده فروشی دیجیتالی مقداد آی تی هم یک پلتفرم اسمبل ساده دارد. باقی موارد هم مغازه هایی هستند که در شهرهای مختلف ایران قرار دارند و آمده اند یک سایت هم در کنار کسب و کارشان راه انداخته اند ولی به صورت جدی این موضوع را دنبال نکرده اند. در نهایت ما برای کوتاه شدن مطلب به همین سه شرکت بسنده کردیم. آیا از هر یک از این شرکت ها تا کنون تجربه خریدی داشته اید؟ یا با وجود مطالعه این مطلب هنوز هم بر روی خرید حضوری و به نوعی سنتی مصر هستید؟ حتما نظرتان را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.