ماجرای دزدیده شدن اطلاعات کاربران توسط نرم افزار های داخل گوگل پلی
چندی پیش تعداد زیادی از نرم افزار های داخل گوگل پلی به علت رعایت نکردن حقوق کاربران در فضای مجازی، از این پلتفرم حذف شدند. گویا این نرم افزار ها به وسیله کد های مخرب، اطلاعات کاربران از جمله موقعیت مکانی، ایمیل ها و شماره های تماس آنها را استخراج می کردند. اکثر این نرم افزار ها جزو دسته اسکنر ها، نرم افزار های هواشناسی و نرم افزار های عبادتی بودند. جالب است بدانید که بعضی از این نرم افزار ها بیش از 10 میلیون بار دانلود شده بودند. یکی از سخن گویان گوگل در مصاحبه با بی بی سی گفت: (تمام نرم افزار های گوگل پلی باید بدون در نظر گرفتن توسعه دهنده آنها، به قوانین و سیاست های ما پایبند باشند. ضمنا ما با تمام نرم افزار هایی که قوانین را رعایت نکنند برخورد خواهیم کرد).
گوگل اخیرا به توسعه دهندگان اخطار داده بود که باید با کاربران نسبت به اطلاعاتی که منتشر می کنند شفاف باشند. به گفته محققانی که به این امر پی بردند، این نرم افزار های مخرب دارای یک SDK یا همان کیت توسعه نرم افزار بودند که اطلاعات کاربران را به شرکت های طرف سوم مانند Measurment Systems و Vostrom Holdings می فرستاد که به ترتیب در پاناما و ویرجینیا قرار دارند. نرم افزار هایی که گوگل پلی آنها را به دلیل وجود مسائل امنیتی تحریم کرده است، در صورت برطرف کردن مشکلات امنیتی و حذف کد های مخرب می توانند دوباره برای در دسترس قرار گرفتن کاربران اقدام نمایند.
به نظر من با توجه به ماهیت فضای مجازی و پیشرفت تکنولوژی، حریم خصوصی روز به روز در حال کوچک تر شدن است و اینکه بخواهیم تصور کنیم اطلاعاتی که در کامپیوتر و مخصوصا گوشی ها نگه می داریم در امنیت کامل خواهند بود، به نظرم خوش خیالی بیش از حد است. ضمنا به یاد داشته باشیم که اکثر این اطلاعاتی که دزدیده می شود برای تحقیق و توسعه شرکت های خاص استفاده می شود و صرفا جنبه جاسوسی ندارد. به هر حال دزدی و شکستن حریم شخصی کاربران کار درستی نیست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.