مشکل برق حل شد!
پنل های خورشیدی سنتی که همه ما آنها را می شناسیم، بازدهی و مقاومت خوبی دارند اما موضوع اینجاست که باید هزینه زیادی برای تولید آنها پرداخت کرد و همچنین آنها فقط در پنل های حجیم و نسبتا سنگین تولید می شوند. اما خبر جالب این است که سلول های خورشیدی جدیدی با نام Perovskite در حال تولید هستند که مزیت های جالبی نسبت به پنل های خورشیدی امروزی دارند. از نقاط مثبت این سلول های خورشیدی جدید می توان به هزینه تولید پایین، بازدهی بالا، وزن کم و منعطف بودن اشاره کرد. باورتان می شود که این سلول ها نوار های نازکی باشند که با جوهر بر روی آنها پرینت شده باشد؟
سلول های خورشیدی Perovskite سرعت تولید بالاتری نیز نسبت به پنل های امروزی دارند. موضوعی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا این سلول های خورشیدی جدید مقاومت خوبی دارند؟ باید گفت که هیچ محصولی بی عیب نیست و این سلول ها در شرایط بد آب و هوا ممکن است سریع تر از بین بروند. این در حالی است که پنل های خورشیدی امروزی در شرایط معمولی حدود 25 سال طول عمر دارند. البته این را هم در نظر بگیریم که سلول های خورشیدی Perovskite به راحتی بر روی نوار های نازک چاپ می شوند و از نظر بازدهی 50 درصد از پنل های سیلیکونی فوتو ولتائیک بهتر هستند.
تولید کنندگان Perovskite برای تولید این سلول های خورشیدی حدود 7 سال زمان گذاشتند و در طی این مسیر با سختی های بسیاری مواجه شدند تا بتوانند بازدهی آن را از 3 درصد به 29 درصد برسانند. با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه در حال انجام است، تیم تحقیق و توسعه این شرکت ادعا می کند که بازدهی این سلول ها ممکن است به 45 درصد برسد. پنل های سیلیکونی که به صورت رایج استفاده می شوند به طور میانگین حدود 20 درصد بازدهی دارند. برای تولید سلولهای خورشیدی Perovskite، این شرکت با استارتاپ ها و متخصصان مختلفی همکاری کرده و باید بدانید که فروش و بازاریابی این محصول در اروپا و چین در جریان است.
اولین دستیابی های این تکنولوژی به زمان یک معدن شناس روسی به نام Lev Perovski بر می گردد که بر روی ساختار کریستال های اکسید تیتانیوم کلسیوم تحقیق می کرد. طبق تحقیقات انجام شده زمانی که نور خورشید بر روی ساختار Perovskite تابیده می شود، این ساختار تولید الکترون می کند. به منظور آزمایش، این جوهر با قلم بر روی یک شیشه که بر روی آن نور تابیده میشد پخش شد که نتیجه آن، واکنش ولتاژ متر بود. هرچه قلم این جوهر را بر روی شیشه بیشتر پخش می کرد، محققان شاهد واکنش بیشتری از ولتاژ متر بودند. این پدیده آنقدر برای دانشمندان عجیب بود که آن را به حقیقت پیوستن جادو توصیف کردند.
یکی از قابلیت های جالبی که در Perovskite وجود دارد این است که علاوه بر نور های قرمز، نور های آبی را نیزجذب کرده و تبدیل به انرژی می کند. این در حالی است که پنل های سیلیکونی فقط نور های قرمز را جذب می کنند. به هر حال شاهد پدیدار شدن فناوری هایی هستیم که انرژی پاک را در آینده در اختیار بشر قرار خواهند داد. انرژی های امروزی اکثرا موجب آلودگی و ضرر های زیادی برای محیط زیست هستند و امیدوارم با ظهور فناوری های نو بتوانیم آلودگی ها را به حداقل برسانیم. نظر شما در مورد مبحث تولید انرژی در آینده چیست؟ برای ما در قسمت دیدگاه ها بنویسید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.