کشورهایی که استارلینک پشتیبانی می کند!
مسئله اینترنت پر سرعت و آزاد نه فقط در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای جهان بحث داغ و جنجالی است. بسیاری از کشورها زیرساخت های مناسب برای توسعه شبکه اینترنت ندارند یا همانطور که در #جنگ_اوکراین دیدیم، بسیاری از این زیر ساخت ها ممکن است به سرعت آسیب ببینند. از همین رو اینترنت ماهواره ای همواره یکی از راه حل های مناسب و پیش رو برای حل مشکل عدم دسترسی در بسیاری از نقاط جهان بوده است، که البته اگر حرفه ای حوزه فناوری باشد می دانید که موضوع جدیدی نیست.
موضوع جدید این است که ایلان ماسک، کارآفرین معروف و پر حاشیه حوزه تکنولوژی، چند سالی است تلاش می کند تا بستر اینترنت ماهواره ای را به شکلی توسعه دهد تا تمامی انسان هایی هایی که بر روی کره زمین زندگی می کنند بتوانند از آن بهره مند شوند. نام شرکتی که ایلان ماسک از طریق آن در تلاش است تا اینترنت ماهواره ای را ارائه دهد را احتمالاً زیاد شنیده باشید. استارلینک!
بر اساس آنچه شرکت استارلینک در توییتر رسمی خود منتشر کرده است، هم اکنون 32 کشور در جهان امکان دریافت سیگنال های اینترنت ماهواره ای را خواهند داشت که نقشه آن را می توانید به صورت مستقیم از این لینک مشاهده کنید. در این نقشه بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی به علاوه بخش هایی از آفریقای جنوبی، استرالیا و نیوزیلند، جزو نقاط پشتیبانی شده قرار گرفته اند در حالیکه قاره آفریقا، و برخی کشورهای آسیایی به جز ایران در لیست “به زودی” قرار گرفته اند که انتظار می روند تا سال 2023 طول بکشد.
قابل ذکر است که تعداد کشورهای پشتیبانی شده در اوایل امسال 25 کشور بود که با اضافه شدن هشت کشور دیگر به لیست، هم اکنون به تعداد 32 کشور رسیده است. البته این همه ماجرا نیست و به نظر می رسد استارلینک با مشکلات تأمین تجهیزات به مشتریان نیز رو به روست، به طوریکه اگر سری به ساب ردیت استارلینک بزنید، متوجه می شوید که اکثر مشتریان از زمان طولانی رسیدن تجهیزات به دستشان خیلی گلایه کرده اند و این موضوع چیزی نیست که اخیراً رخ داده باشد و به یاد دارم که از ماههای اول توسعه این اینترنت، همواره مشتریان مشکلات این چنینی در ارتباط با این شرکت را گزارش کرده اند.
راه اندازی این اینترنت در ایران متأسفانه به نظر نمی رسد به این زودی ها صورت بگیرد و نقشه استارلینک هم این موضوع را قویاً تأیید می کند ولی با توجه به رشد روز افزون این فناوری و ارسال تعداد ماهواره های بیشتر و ماهواره هایی که هم اکنون هم، هر لحظه از آسمان ایران عبور می کنند بعید به نظر نمی رسد تا در چند سال آینده شاهد پشتیبانی کشور خودمان هم در این سرویس باشیم. البته مانع بعدی برای ما ایرانی ها، تأمین هزینه های لازم برای راه اندازی این سرویس است به طوریکه هم اکنون این سرویس برای مشتریانش در قدم اول 600 دلار آب می خورد در حالیکه هزینه تمدید ماهیانه آن هم ماهی 110 دلار ناقابل است که با توجه به نرخ ارز در کشورمان به صرفه به نظر نمی رسد. البته هنوز برای پیش بینی در این مورد زود است،به همین خاطر مطلب را با یک سوال به پایان می برم:
اگر این سرویس در ایران در دسترس قرار می گرفت آیا شما حاضر بودید از آن استفاده کنید؟ آیا اینترنت آزاد ارزش پرداخت هزینه های هنگفت را دارد×؟
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.