دستگاه های سونار وال ها را دیوانه می کند
انسانیت هنوز هم با قاطعیت بزرگترین دشمن طبیعت است. تأثیراتی که ما بر روی وضعیت آب و هوا گذاشته ایم طوفان ها را سهمگین تر و بافت درختی را کم تراکم تر کرده است، حتی وضعیت تغذیه مان نیز تعریفی ندارد و منابع غذایی، مواد مغذی کمتری نسبت به گذشته دارند. هروقت فکر میکنیم که چه چیزی می تواند از این بدتر باشد، خبرهای جدیدی مبنی بر خرابکاری دیگری به گوشمان می خورد که سطح جدیدی از تخریب طبیعت را به ما نشان می دهد. مطلب امروز نیز در ارتباط با یکی از همین خرابکاری های جدید است. تحقیقات جدیدی که انجام شده نشان می دهد که تجهیزات سونار ساخته شده توسط بشر وال ها را دیوانه می کند.
تحقیقات جدید صورت گرفته توسط محققان محیط زیست دریایی و تحقیقات تله متری و محققان بخش جنگ زیردریایی نیروی دریایی ایالات متحده نشان می دهد که استفاده از تجهیزات سوناراست که در دهه اخیر باعث افزایش خودکشی دسته جمعی وال ها شده است.
البته محققان پیشتر نیز حدس می زدند که تجهیزات سونار موجود در زیردریایی ها مظنون اصلی خودکشی نهنگ ها باشد ولی تا تحقیقات اخیر چیزی قابل اثبات نبود. به لطف دستگاههای رهگیری متصل شده به وال ها در یک تحقیق سه ماهه محققان نهایتاً توانستند جواب مناسبی برای این سوال قدیمی بیابند و اگر بخواهیم واقعیت را بگوییم نتایج واقعاً وحشتناک و ناراحت کننده است.
معلوم شده است که تجهیزات سونار ساخته شده توسط انسان حداقل به صورت مستقیم تأثیری در خودکشی دسته جمعی وال ها ندارد، بلکه باعث می شود آنها بیشتر از حالت نرمال در عمق آب فرو رفته و سپس مدت زمان بیشتری را در آن عمق باقی بمانند، همین امر سبب می شود تا این موجودات دچار کمبود اکسیژن شوند و متعاقباً برای دریافت اکسیژن جدید سریعاً به سطح آب بیایند که باعث می شود دچار بیماری ناشی از کاهش ناگهانی فشار شوند. در انسان این بیماری باعث به وجود آمدن حبابهایی در رگ های خونی و بافت های عضله می شود که بسیار خطرناک و کشنده است. ابتدا تصور می شد که این موضوع برای وال ها مشکلی ایجاد نمیکند در حالیکه واقعیت اینست که چنین تهدیدی به صورت مستقیم برای این موجودات دوست داشتنی دریایی هم وجود دارد و هر روزه وال ها بیشتر و بیشتر به قصد فرار کردن از نویزهای سونار در آب فرو می روند و هنگام بالا آمدن دچار بیماری ناشی از کاهش ناگهانی فشار می شوند که نهایتاً آن ها را برای خودکشی به سواحل می کشاند. این تحقیقات زنگ خطری است که امیدواریم هرچه زودتر مورد بررسی و اصلاح قرار بگیرد تا کمتر شاهد چنین حوادث ناراحت کننده ای باشیم. با خبرهای بیشتر ما را با مربع دنبال کنید.
منبع: BGR
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.