توضیحات
.
سازنده این پردازنده شرکت اینتل یک شرکت چند ملیتی فناوری محور آمریکایی است که توسط گوردون مور و رابرت نویس در سال 1968 در سانتا کلارا ایالت کالیفرنیا تأسیس شده است. اینتل بدون شک بزرگترین و پردرآمد ترین شرکت سازنده چیپ های الکترونیکی است که بسیاری آن را با طرح و توسعه اولین میکرو پردازنده های سری 32 بیتی می شناسند. در طی دهه 90 میلادی اینتل سرمایه گذاری عظیمی روی طراحی ریز پردازنده های جدید کرد که باعث رشد بی سابقه ای در این صنعت شد.
این پردازنده طبق معماری NetBurst که اسم رمز نسلی برای پردازنده های 180 نانومتری اینتل می باشد ساخته شده و اولین بار در سال 2000 به بازار عرضه شده است. تمامی پردازنده های Pentium 4 و Pentium D بر اساس این نسل توسعه یافته اند. این نسل شامل تکنولوژی هایی نظیر Hyper Threading، Hyper Pipelined، موتور Rapid Execution و سیستم Replay می باشد که در آن زمان برای اولین بار در این میکرو معماری مورد استفاده قرار گرفتند. اینتل در سال 2004 موفق شد که سرعت کلاک پردازنده های این نسل را به 3.8 گیگاهرتز نیز برساند اما با مشکل میزان مصرف برق بالا روبرو شد. تا به حال 6 نسخه از پردازنده های این نسل توسط اینتل عرضه شده است.
Pentium 4 دسته ای از پردازنده های تک هسته ای اینتل است که برای رایانه های رومیزی، لپتاپ ها و سرورهای رده پایین مورد استفاده قرار گرفته و اولین بار در سال 2000 به بازار عرضه شده اند. این پردازنده ها دارای معماری 32 بیتی NetBurst بوده و در ساخت آن ها از تکنولوژی های 180، 130، 90 و 65 نانومتری استفاده شده است. سرعت کلاک پردازنده های این نسل به دلیل استفاده از معماری NetBurst تا 3.8 گیگاهرتز نیز قابل ارتقاء می باشند. در ساخت این مدل از FSBهای با سرعت 400 MT/s استفاده شده است که در آن زمان به تازگی معرفی شده بودند. البته سرعت این FSBها در واقع 100 مگاهرتز است اما به واسطه طراحی چهار پمپی آن ها، دارای سرعتی معادل 400 مگاهرتز می باشند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.