توضیحات
سازنده این پردازنده شرکت اینتل یک شرکت چند ملیتی فناوری محور آمریکایی است که توسط گوردون مور و رابرت نویس در سال 1968 در سانتا کلارا ایالت کالیفرنیا تأسیس شده است. اینتل بدون شک بزرگترین و پردرآمد ترین شرکت سازنده چیپ های الکترونیکی است که بسیاری آن را با طرح و توسعه اولین میکرو پردازنده های سری 32 بیتی می شناسند. در طی دهه 90 میلادی اینتل سرمایه گذاری عظیمی روی طراحی ریز پردازنده های جدید کرد که باعث رشد بی سابقه ای در این صنعت شد.
این پردازنده در نسل سوّم از میکرومعماری اینتل و بر پایه فرآیند تولید 22 نانومتری به بازار عرضه شده است. نسخه های همراه و خانگی این دسته از پردازنده ها به نسبت نسل پیشین (Sandy Bridge) تغییرات بسیاری کرده اند. در بخش گرافیکی ، پشتیبانی از DirectX 11 و OpenCL 1.1 به صورت کامل وجود دارد و اگر از آخرین نسخه درایورهای منتشر شده استفاده کنید میتوانید از پشتیبانی OpenGL 4.0 نیز بهره مند شوید. نسخه دوّم Intel Quick Sync Video نیز به عنوان یک هسته سخت افزاری مختص اینکود و دیکود ویدئو بر روی این پردازنده قرار گرفته است. در این نسل به نسبت Sandy Bridge ، عملکرد پردازنده 3 تا 6 درصد و عملکرد یکپارچه گرافیکی 25 تا 68 درصد افزایش یافته است که باعث شده تا دمای پایدار 10 درجه بالاتر از سندی بریج باشد.
اینتل سری Core i3 از این ریز معماری را با پایان تولید سری Core 2 به عنوان یک خانواده از پردازنده های رده پایین در 7ژانویه سال 2010 به بازار عرضه کرد. اولین پردازنده های عرضه شده از این خانواده بر اساس میکرومعماری پایه Nehalem، بر پایه معماری هسته Clarkdale ساخته شده اند که دارای یک پردازنده گرافیکی ادغام شده به همراه دو هسته می باشند؛ از سوی دیگر در همان زمان، هر دو خانواده i5 و Pentium نیز پردازنده ای مشابه با مشخصات فنی اندکی متفاوت داشتند. نسخه همراه پردازنده های i3 نیز بر اساس میکرومعماری Arrandale می باشند که همان معماری بهینه سازی شده Clarkdale برای دستگاههای همراه است. این پردازنده ها مشابه Core i5-4xx هستند با این فرق که در حالت عادی فرکانس کاری پایین تری دارند. از نکته های بسیار جالب در ارتباط با پردازنده های Core i3 ، اینست که در حالتی که از این خانواده از پردازنده ها به همراه مادربردهایی با پلت فرم تراشه سرور Intel 3400/3420/3450 استفاده شود، این پردازنده ها قابلیت پشتیبانی از حافظه های UDIMM ECC را خواهند یافت. برخی از مادربردهای دیگر کمپانی ها نیز مانند Asus P8B WS امکان استفاده از حافظه های ECC را با تراشه های Core i3 ممکن می کنند، در حالیکه باید توجه داشته باشید که فقط در سیستم عامل های سرور این قابلیت در دسترس است. در نهایت این سری بر پایه معماری های 32، 22 و 14 نانومتری ساخته شده و عملکرد قدرتمندی در انجام محاسبات و پردازش تصاویر با کیفیت 4K و دید 360 درجه دارد. میزان مصرف برق این سری با عرضه هر نسل بهبود یافته و باعث افزایش طول عمر باتری دستگاه های سیار و رایانه ها شده است. این مدل از حافظه های Optane و تکنولوژیHyper Threading نیز پشتیبانی می کند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.