چگونه مشکلات مربوط به مادربرد را پیدا کنیم؟
مادربرد تخته مداری الکتریکی است که بخشهای گوناگون رایانه مانند واحد پردازنده مرکزی، حافظه دسترسی اتفاقی(RAM) و… بر روی آن سوار میشوند و بلاکهای بسیار کاربردی و مهم دیجیتالی نظیر بایوس (BIOS) در آن قرار گرفتهاند. در این قسمت قصد داریم ساده ترین عیب یابی ها را در مورد مادربرد توضیح دهیم.
تغییرات ظاهری در مادربرد : اگر مادربرد بر حسب اتفاق کمی خم شده باشد، با برگرداندن به حالت اولیه امکان رفع مشکلات وجود دارد. حال اگر مادربرد شکسته باشد کاری برای رفع این مشکل نمیتوان انجام داد.
مشکلات منبع تغذیه : این مشکل معمولا در صورت ارتقا سیستم و یا افزودن قطعات به وجود می آید. اگر سیستم به طور ناگهانی ری استارت می شود، میتوان گفت یکی از مشکلات منبع تغذیه می باشد.
مشکلات مربوط به کیبورد : میتوان گفت کیبورد یکی از اصلی ترین لوازم جانبی برای یک کامپیوتر می باشند. حال اگر یک خطا برای اتصال کیبورد مشاهده کردید، ابتدا مطمئن شوید که کیبورد به درستی متصل شده است. سپس باید چیپ های کنترلر کیبورد در مادربرد را چک کرد. اگر این چیپ ها آسیب دیده باشند باید تعمیر شده و در صورت اسیب شدید مادربرد باید تعویض گردد.
حداقل قطعات برای بوت شدن ویندوز: مادربرد، پردازنده، رم و هارد برای بوت شدن ویندوز لازم است. در صورت نبود یکی از قطعات ویندوز اجرا نخواهد شد.
عدم ورود به BIOS : هر سازنده مادربرد یک کلید و یا ترکیب کلید خاصی برای ورود به bios در کامپیوتر در نظر می گیرد. دقیقا پس از روشن کردن کامپیوتر در کنار برند سازنده مادربرد این کلید ها نمایان می شود.
قرارگیری جامپر ها در محل درست : جامپر ها همیشه باید در جای درست خود قرار گرفته باشند، البته لازم به ذکر است که امروزه تمامی سازنده های مادربرد این جامپر ها را در زمان تولید در جای درست خود قرار می دهند. و نیاز به تغییر آنها نمی باشد.
عدم نمایش تاریخ وساعت دقیق یا خطای Dead Battery : اگر این مشکل برای شما هم اتفاق می افتد عمری باتری کوچک نقره ای رنگ که بر روی مادربرد نصب می شود تمام شده است و نیاز است که تعویض گردد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.