توضیحات
شرکت انویدیا(Nvidia) یک شرکت آمریکایی فناوری محور واقع در سانتا کلارا ایالت کالیفرنیا است که بیشتر به سبب تولید واحد های پردازش گرافیکی در جهان شناخته می شود. این شرکت پردازنده های گرافیکی خود را به صورت اختصاصی برای گیمر ها ، بازار کاربران حرفه ای و تجهیزات همراه تولید می کند. انویدیا در سال 1993 میلادی، به وسیله جِن سان هان تاسیس شد که تا امروز سمت مدیرعاملی این شرکت را بر عهده دارد. سبد محصولات شرکت انویدیا شامل پردازندههای گرافیکی، پردازندههای ارتباطات بی سیم، تراشههای کامپیوتر شخصی و نرمافزارهای پخش رسانههای دیجیتالی میباشد.
این کارت گرافیک بر اساس ریزمعماری تورینگ (Turing) که جدیدترین نسل از معماری های گرافیکی انویدیا در سال 2018 می باشد ساخته شده است. بهتر است بدانید که این نامگذاری بر اساس یکی از برجسته ترین ریاضیدانان تاریخ یعنی آلن تورینگ صورت پذیرفته است. الن تورینگ را بسیاری به عنوان اولین مخترع و پایه گذار کامپیوتر می شناسند. کارت های این میکرومعماری اولین بار در سال 2018 و با سری Quadro به بازار معرفی شدند و مدتی بعد نسخه ارزان تر و رایج تر آن تحت عنوان RTX 20 Series به بازار عرضه شدند. کارت های عرضه شده با این میکرومعماری اولین کارت هایی بودند که دو چیپ اضافی، یکی برای رهیابی پرتو و یکی برای محاسبات هوش مصنوعی داشتند. این موضوع برای اولین بار شرایطی ویژه و فناوری های کاربردی را به خریداران ارائه می کرد که در زمان عرضه نظر بسیاری از علاقمندان به تکنولوژی را جلب کرد. البته با این میکرومعماری کارت های تحت عنوان GeForce 16 series هم عرضه شدند که آن دو چیپ اضافه را نداشتند ولی در هسته اصلی از بهبودهای تورینگ بهره می بردند. انویدیا چیپ های تورینگ را با فناوری 12 نانومتری FinFET با ترانزیستور فرش کرده است به طوریکه در بهترین حالت در چیپ TU102 بیش از 18.6 میلیارد ترانزیستور جای گرفته است. حافظه های در نظر گرفته شده برای تورینگ هم حافظه های GDDR6 ساخته شده توسط Samsung و پیش از آن Micron هستند. فناوری های ویژه ای همچون DLSS یا ابرنمونه برداری با روش یادگیری عمیق یکی از چند ویژگی خارق العاده ای است که به لطف چیپ های این میکرومعماری ممکن شده است. در فناوری DLSS، چیپ منسوب به هوش مصنوعی(Tensor Core) شرایطی را فراهم می کند تا کاربر گیم را در ابعاد بسیار پایین تری پردازش کند و به هوش مصنوعی اجازه بدهد آن را بر اساس نمونه های قبلی که به صورت 16K به هوش مصنوعی یاد داده شده اند بازسازی کند. نتیجه به شکل خیره کننده ای معجزه آسا است. بطوریکه پیش تر از این نسل امکان تجربه یک عنوان گیم 4K با نرخ فریم قابل قبول به سختی ممکن بود. فناوری رهیابی پرتو(Ray Tracing) نیز بدون شک یکی دیگر از جهش های رو به جلو در صنعت کامپیوتر بوده است. در این فناوری جدید می توانید میلیارد اشعه نور را به صورت همزمان شبیه سازی کنید. در نهایت این میکرومعماری را می توان یکی از بزرگترین قدم های انویدیا بعد از معرفی هسته های CUDA دانست.
تسلا(Tesla) نام برندی از محصولات شرکت انویدیا است که به منظور پردازش جریان و یا محاسبات همه منظوره بر روی واحد پردازش گرافیکی تولید شده است. این محصولات که توانایی انجام محاسبات بسیار سنگینی دارند معمولاً در ابررایانه ها مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین تفاوت این سری با دیگر محصولات شرکت انویدیا اینست که کارت های گرافیکی تسلا خروجی تصویر نمی دهند هرچند اخیراً شرکت انویدیا چنین قابلیتی را به مدل های C-class اضافه کرده است. نهایتاً این کارت های گرافیکی برای افراد عادی و مشتاقان گیم و تکنولوژی ساخته نشده اند و فقط مخصوص افرادی هستند که با استفاده از این کارت ها عملیات های بسیار سنگینی را انجام میدهند که کارت های دیگر از انجام آنها باز خواهند ماند. البته متناسب با همین موضوع قیمت این محصولات نیز بسیار بالاست و افراد عادی توانایی تهیه این کارت ها را به راحتی نخواهند داشت. از معروفترین ابر رایانه هایی که از این محصولات استفاده میکنند می توان به ابررایانه های Titan، Oak Ridge National Laboratory و Tianhe-1A اشاره کرد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.