توضیحات
ویندوز 7 که اولین بار در ۳۱ تیر ۱۳۸۸ در اختیار تولید کنندگان و متعاقباً 3 ماه بعد در اختیار عموم قرار گرفت یکی از مهمترین نگارش های سیستم عامل ویندوز اِن تی است که پس از ویندوز ویستا عرضه شده است.
این نسخه را می توان یکی از محبوبترین سیستم عامل های مایکروسافت دانست که هنوز هم بر روی سیستم های کامپیوتری بسیاری از کاربران از سرتاسر جهان نصب است. البته در سال 2012 این نسخه از سیستم عامل ویندوز هم با نسخه جدید تحت عنوان ویندوز 8 جایگزین شد که در آن سعی شده بود برخی از محدودیت های ویندوز 7 بر روی بستر لمسی از پایه اصلاح گردد. البته ویندوز 8 هیچگاه نتوانست محبوبیت نسخه هفتم را بازسازی کند و مایکروسافت مجبور شد برای نسخه بعدی یعنی ویندوز 10 اصلاحات دیگری را جایگزین راهکارهای لمسی ویندوز 8 کند. مایکروسافت تا سال 2013 بر روی ویندوز 7 کار کرد(بهینه سازی های مهندسی انجام داد) تا نسخه ای نهایی که معمولاً تحت عنوان RTM شناخته می شود را عرضه کند که عملاً برخی از بروزرسانی های امنیتی، نرم افزاری و مختص به درایورها و پشتیبانی فنی را برای خریداران ویندوز 7 فراهم می کرد. همتای مخصوص سرور این ویندوز یعنی Windows Server 2008 R2 هم همزمان با ویندوز 7 در سال 2009 معرفی شد. در نهایت پشتیبانی مایکروسافت از این سیستم عامل در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۹۸ به پایان رسید.
ویندوز 7 قرار بود یک ارتقاء افزایشی در سیستم عامل های مایکروسافت باشد و بسیاری از ایراداتی که منتقدین در ارتباط با ویندوز ویستا مطرح کرده بودند را برطرف کند. این نسخه واسط گرافیکی Windows Aero(حالت شیشه ای پنجره های ویندوز و برخی امکانات ظاهری منوها) که در ویندوز ویستا معرفی شده بود را ارتقا داد. منوی تسکبار پایین ویندوز هم حالا امکان پین کردن نرم افزارها را داشت. علاوه بر این کتابخانه زبان های برنامه نویسی جدید، سیستم به اشتراک گذاری اطلاعاتی تحتِ عنوانِ HomeGroup که بعداً در سیستم عامل های جدید ملغی شد و قابلیت مولتی تاچ که با رشد صنعت تجهیزات قابل حملی مثل تبلت ها و گوشی های تلفن همراه هوشمند، وجود آن ضروری شده بود، به این سیستم عامل اضافه شدند. یک رابط کاربری جدید هم برای Action Center توسعه داده شد بود که برای ارائه یک مرور کلی از اطلاعات امنیتی و نگهداری سیستم کاربردی بود.
از جنبه سخت افزاری هم برای نصب ویندوز 7 بر روی کامپیوتر خود به یک پردازنده 1 گیگاهرتزی 32(IA-32) یا 64(x86-64) بیتی نیاز داشتید. کمترین مقدار حافظه قابل قبول هم 1 گیگابایت برای نسخه 32 بیتی و 2 گیگابایت برای نسخه 64 بیتی بود. از لحاظ مقدار فضای اشغال شده بر روی درایوهای ذخیره سازی می بایست حداقل 16 گیگابایت فضای خالی برای نسخه 32 بیتی و 20 گیگابایت برای نسخه 64 بیتی بر روی سیستم خود می داشتید.
این نسخه از سیستم عامل ویندوز 7 که تحت عنوان ”Home Premium“ توسط شرکت مایکروسافت منتشر شده، متناسب با کاربران خانگی توسعه داده شده است.
این نسخه که در بیشترین حالت تا 16 گیکابایت حافظه را پشتیبانی می کند به بهره بردن از توان محاسباتی یک پردازنده محدود است و نمی توانید آن را بر روی مادربوردهایی که بیش از یک سوکت برای نصب پردازنده دارند نصب کنید. واسط گرافیکی Windows Aero در این ویرایش به صورت کامل وجود دارد و دیکودر MPEG-2 که برای اجرای فایل های ویدئویی DVD لازم می باشد هم در سیستم عامل گنجانده شده است. قابلیت مولتی تاچ و به صورت کلی Media Center مایکروسافت هم در این ویرایش وجود دارند. افزون بر این موارد، قابلیت ساخت Homegroup برای به اشتراک گذاری اطلاعات در بستر محلی هم در این ویرایش بر خلاف دو نسخه ساده تر Starter و Home Basic که در آن کاربران فقط می توانستند به این Homegroup وصل شوند، وجود دارد. این نسخه را نمی توان ویرایش قابل قبولی از سیستم عامل ویندوز 7 دانست، چرا که بسیاری از قابلیت های کلیدی آن در این ویرایش حضور ندارند ولی برای افرادی که سخت افزار ضعیف تری دارند این ویرایش می تواند گزینه مطلوبی باشد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.