توضیحات
ویندوز 8 که اولین بار در 11 مرداد 1391 در اختیار تولید کنندگان و متعاقباً ۵ آبان همان سال در اختیار عموم قرار گرفت یکی از مهمترین نگارش های سیستم عامل ویندوز اِن تی است که پس از ویندوز 7 عرضه شده است.
ویندوز 8 را می توان سیستم عاملی دانست که مایکروسافت با هدف اعمال تغییرات عمده در رابط کاربری برای بهبود تجربه کاربری بر روی تبلت ها و دیگر تجهیزات قابل حمل، منتشر کرد و قرار بود رقیب جدی برای دو سیستم عامل محبوب و مطرح Android و iOS باشد. این تغییرات که در آن قابلیت های لمسی پوسته ویندوز ارتقا یافته بود بر پایه زبان طراحی Metro بود که مدت ها مایکروسافت از آن صحبت می کرد. در این سیستم عامل منو استارت هم به کل تغییر کرده بود که شاید یکی از دلایل عدم موفقیت این سیستم عامل را بتوان همین موضوع دانست. این تغییرات جزئی هرچند کاربری تجهیزات لمسی را بهبود بخشیدند ولی هیچوقت به مزاج کاربران دو آتشه ویندوز خوش نیامدند و همین موضوع سبب شد مایکروسافت برای سیستم عامل بعدی خود دقت بیشتری داشته باشد. البته قابلیت های جدید این سیستم عامل به همین تغییرات ظاهری محدود نبود و مایکروسافت برای اولین بار Windows Store را هم برای دانلود نرم افزارهای متناسب با این سیستم عامل راه انداخت که با جرأت می توان گفت هنوز هم با گذشت سالها با اقبال خوبی مواجه نشده است. جالب است بدانید بسیاری از این قابلیت های جدید ویندوز از نسخه Windows Phone به این سیستم عامل آمده بودند.
این سیستم عامل پشتیبانی از USB 3.0 ، فرمت های پیشرفته ذخیره سازی بر روی درایوهای دیسک سخت، قابلیت ارتباطی NFC و رایانش ابری را به خانواده ویندوز آورد که پس از آن نیز در سیستم عامل 10 به کار گرفته شد.
از لحاظ امنیتی نیز مایکروسافت تغییرات عمده ای را در این سیستم عامل لحاظ کرد که یکی از مهمترین این تغییرات اضافه شدن یک آنتی ویروس داخلی در ویندوز و ادغام آن با سرویس فیلترینگ فیشینگ SmartScreen مایکروسافت بود که می شود گفت تا حدودی از هویت های دیجیتالی کاربران در فضای مجازی محافظت می کرد. علاوه بر این قابلیت دیگری تحت عنوان UEFI Secure Boot هم از از آلوده شدن فرآیند بوت توسط بد افزارها جلوگیری می کرد.
مایکروسافت در اکتبر 2013 سعی کرد با منتشر کردن Windows 8.1 برخی از انتقادهای مطرح شده در ارتباط با این سیستم عامل را برطرف کند ولی نهایتاً 2 سال بعد یعنی در سال 2015 مجبور شد سیستم عامل جدیدی را معرفی کند که ترکیبی از ویندوز موفق قبلی یعنی ویندوز 7 و قابلیت ها و تغییرات جدید بصری اضافه شده در ویندوز 8.1 بود.
این ویرایش از سیستم عامل ویندوز 8 که تحت عنوان “Enterprise” توسط شرکت مایکروسافت منتشر شده، متناسب با کاربران تجاری توسعه داده شده است.
این ویرایش را می توان کاملترین نسخه از ویندوز 8 دانست که تقریباً تمامی قابلیت های در نظر گرفته شده برای این سیستم عامل را در خود دارد. البته به کار بردن واژه تقریباً به این دلیل است که بر خلاف نسخه Pro در این ویرایش Media Center ویندوز وجود ندارد.
از مهمترین امکاناتی که فقط در نسخه Enterprise موجود هستند می توان به AppLocker اشاره کرد که یک فناوری کاربردی است که با سیستم عامل ویندوز 7 مایکروسافت به دنیای کامپیوتر معرفی شده است. این ابزار اجازه می دهد تا برنامه هایی را که کاربران بر روی سیستم نصب کرده اند را بر اساس، مسیر نصب شده در سیستم، نام تولید کننده و یا حتی برخی ویژگی های دیگر، محدود کند. یکی دیگر از قابلیت های موجود در ویرایش Enterprise، تکنولوژی DirectAccess می باشد که چیزی شبیه به VPN است ولی با تفاوت اینکه برخلاف بسیاری از VPNهای معمول ، که باید با اقدام دستی کاربر آغاز و پایان یابد، ارتباط با DirectAccess طوری طراحی شده است که به محض اتصال کامپیوتر به اینترنت به طور خودکار متصل شود. یکی دیگر از تکنولوژی های منحصر به ویرایش Enterprise، فناوری BranchCache می باشد که تکنیکی برای بهینه سازی شبکه گسترده است و در آن ارتباطات و اطلاعاتی که از شبکه گسترده عبور میکنند، ساده و بهینه سازی میشوند. نتیجه این سادهسازی هم افزایش سرعت ارتباطات و صرفه جویی در پهنای باند مصرفی است. دیگر امکانات موجود در این ویرایش RemoteFX مایکروسافت است که به مجموعه ای از فناوری هایی گفته می شود که تجربه بصری پروتکل صفحه نمایش از راه دور(RDP) مایکروسافت را توسعه می دهد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.