توضیحات
ویندوز 10 که اولین بار در ۲۴ تیر ۱۳۹۴ در اختیار تولید کنندگان و متعاقباً 14 روز بعد در اختیار عموم قرار گرفت یکی از مهمترین نگارش های سیستم عامل ویندوز اِن تی است که پس از ویندوز 8.1 عرضه شده است.
به صورت کلی این نگارش از ویندوز مورد تحسین بسیاری از منتقدان قرار گرفت و بار دیگر رویکرد دسکتاپ محور، توجه مایکروسافت را در توسعه آن به خود جلب کرد؛ این بدین معنی است که بر خلاف نسخه پیشین، که بیشتر با رویکرد استفاده در تبلت ها و تجهیزات لمسی توسعه داده شده بود این بار تغییر کرد تا استفاده از آن برای کاربران دسکتاپ ها ساده تر و بهینه تر شود. البته قابل ذکر است که بسیاری از منتقدین از عقبگرد رابط کاربری در تجهیزات لمسی انتقاد کردند ولی ادغام اکسباکس لایو و همچنین قابلیتهای جدید دستیار شخصی کورتانا و جایگزینی اینترنت اکسپلورر با مایکروسافت اِج را می توان از مهمترین دلایلی دانست که به صورت کلی، باعث اقبال این نگارش در میان کاربران شد. منوی استارت هم در این نسخه با اندکی تغییرات ظاهری به حالت قبلی و مشابه آنچه در ویندوز 7 دیده بودیم بازگشت.
یکی دیگر از نکات جالب در حاشیه توسعه این نسخه این بود که مایکروسافت اعلام کرده بود که ویندوز 10 قرار است آخرین نگارشی از ویندوز باشد که به بازار عرضه می شود، هرچند که با عرضه ویندوز 11 مشخص شد که این موضوع چیزی بیش از تبلیغات غیرصادقانه از سوی مایکروسافت نبوده است.
سخت افزار لازم برای نصب ویندوز 10 نیز تقریباً همان سختافزار مورد نیاز برای ویندوز ۸٫۱ است با تفاوت اینکه برخی پردازنده های قدیمی تر دیگر پشتیبانی نمی شوند. در کمترین حالت پردازنده ای با کلاک هسته یک گیگاهرتزی با معماری مجموعه دستورالعمل های IA-32 یا x86-64 که همان نسخه های 32 و 64 بیتی دستورالعمل x86 می شوند با پشتیبانی از قابلیت مدیریت حافظه PAE، تکنولوژی NX (که بخش هایی از حافظه را که برای ذخیره دستوالعمل های مورد نیاز پردازنده مدیریت می کند تا تداخلی با ذخیره داده های رایج نداشته باشد) و مجموعه دستوالعمل های SSE2، برای نصب این سیستم عامل کافی هستند هرچند پردازنده باید از دستوالعمل های CMPXCHG16B ، PrefetchW و LAHF/SAHF هم پشتیبانی کند. 1 گیگابایت حافظه هم برای پردازنده های 32 بیتی و 2 گیگابایت برای پردانده های 64 بیتی هم کمترین مقدار قابل قبولی می باشد که مایکروسافت برای نصب سیستم عامل ویندوز 10 در نظر گرفته است. کارت گرافیکتان هم باید حداقل از DirectX 9 و WDDM 1.0 پشتیبانی کند.
این نسخه از سیستم عامل ویندوز 10 که تحت عنوان ”Enterprise“ توسط شرکت مایکروسافت منتشر گشته، متناسب با کاربران تجاری توسعه داده شده و نسخه پرچمدار و کامل ترین نسخه از سیستم عامل ویندوز 10 است. بیشینه مقدار حافظه پشتیبانی شده در این نسخه برای سیستم عامل های 64 بیتی، 6 ترابایت است و به این دلیل که این نسخه تا 256 هسته را نیز پشتیبانی می کند، می توانید از مادربرد هایی بهره ببرید که همزمان 4 سوکت برای نصب پردازنده دارند. تمامی قابلیت های ویندوز 10 که برخی از امکانات امنیتی ویژه مایکروسافت را هم در بر می گیرد، در این نسخه موجودند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.