توضیحات
توسعه دهنده این نرم افزار، اشتاینبرگ یک شرکت نرم افزار محور آلمانی است که در سال 1989 اولین نسخه از کیوبیس را منتشر کرد. اولین نسخه این نرم افزار در حقیقت یک میدی سیکوئنسر بود که ابتدا بر روی کامپیوتر های آتاری اِس تی و سپس بر روی ویندوز و مکینتاش عرضه شده بود. کیوبیس به زبان برنامه نویسی “C” و “C++” نوشته شده است. این نرم افزار که یک محیط کار صوتی دیجیتال می باشد قادر است تمام کارهایی که برای خلق یک اثر صوتی نیاز است را فراهم آورد. کیوبیس از طراحی تا ضبط صدا و میدی و ویرایش آنها کنار شما خواهد بود. در حال حاظر این نرم افزار به 9 زبان زنده دنیا در خدمت تولید کنندگان آثار صوتی می باشد. از کیوبیس می توان برای ویرایش و سکانس سازی یا همان سیکوئنسینگ سیگنال های صوتی که در منبعی خارجی مثل یک سینتیسایزر تولید شده اند و یا اطلاعات میدی آنها توصط میدی کنترلر به نرم افزار رسیده است استفاده کرد. امکان استفاده از وی اس تی یا همانVirtual Studio Technology در این نرم افزار برای شما مهیا می باشد. کیوبیس دارای قابلیت های بسیاری می باشد که هرکدام به روند ساخت موزیک کمک بسیاری می کند. در ادامه به بررسی این قابلیت ها می پردازیم:
Chord Tracks: این قابلیت به آهنگسازان کمک می کند تا تغییرات آکورد ها را در پروژه خود زیر نظر داشته باشند و همچنین بین لاین های صدا و میدی به صورت اتوماتیک هارمونی ایجاد کنند.
Expression Maps: این گزینه، یک لاین به Key Editor یا همان پیانو رول اضافه خواهد کرد که با استفاده از آن می توانید به اعمال تغییرات در جمله بندی و شدت موسیقی بپردازید. این امر در دیگر محیط های کار صوتی دیجیتال تا حدودی پیچیده تر می باشد.
Note Expression: این گزینه به میدی کنترلر ها اجازه می دهد تا تغییراتی از جمله Pitch bend، Volume pan و فیلتر ها را بر نت هایی خاص اعمال کنند. این گزینه زمانی به کار شما می آید که مثلا بخواهید در یک آکورد، Pitch bend فقط بر روی یکی از نت ها تاثیر بگذارد.
Key Editor Inspector: با فعال کردن این گزینه، کنترل بسیار دقیقی بر روی طراحی آکورد، معکوس کردن آکورد، همگام سازی آکورد با ضرب، اصلاح نت ها و گام موزیک، طول نت ها و همچنین لگاتو خواهید داشت.
Audio Warp Quantize: این گزینه، وارپ مارکر هایی را دقیقا با حفظ اصول در لوپ های صدا قرار خواهد داد تا بتوان آنها را بدون ریزش فرکانسی با ضرب همگام نمود.
بسیاری از بزرگان عرصه تولید آثار صوتی از این محیط کار صوتی دیجیتال استفاده می کنند که از آنها می توان به هانس زیمر اشاره کرد. کیوبیس در نسخه های مختلفی به بازار عرضه شده است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
در نسخه کیوبیس اِلِمِنتس با وجود محدودیت های مختلف که به مرور آنها خواهیم پرداخت، شما قادر خواهید بود بسیاری از نیازهای خود را به عنوان تولید کننده موزیک برطرف کنید. تعداد لاین های میدی در این نسخه به 64 عدد می رسد. تعداد لاین های صدا نیز به 48 عدد محدود شده اند. 24 لاین وی اس تی و 3 ساز وی اس تی در این نسخه در اختیار شما قرار داده شده است. با خرید کیوبیس المنتس، شما به کمتر از 1000 صدای ساز دسترسی خواهید داشت. همچنین تعداد پلاگین های افکت وی اس تی در این نسخه به 47 عدد محدود شده است. متاسفانه افکت میدی در این نسخه برای شما در دسترس نخواهد بود و همچنین تنها از 24 ورودی و خروجی فیزیکی بهره خواهید برد. اسلات های کانال ورودی صوتی 8 عدد بوده و گروه بندی کردن کانال ها تا سقف 16 بار ممکن می باشد. ضمنا کانال های رفت و برگشت FX به 8عدد برای هرکدام محدود شده است. در این نسخه شما از 16 عدد Rack Instrument بهره خواهید برد اما اسلات ها و لاین رفت ورودی پلاگین میدی یا همان MIDI plug-in insert slots & sends برای شما غیر فعال خواهد بود. کیوبیس اِلِمِنتس قابلیت های Audio Warp Quantize، Comping، VariAudio 3، Control Room، Project Logical Editor، Advanced Audio Export و Spectral Comparison EQ را برای کاربران این نسخه محدود کرده است. به هر حال اگر ایده ای برای ساختن موزیک در ذهن شما باشد، با این نسخه از کیوبیس می توانید آن را عملی کنید و خروجی مناسبی برای شنوندگان آثار خود داشته باشید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.