توضیحات
شرکت AMD یک شرکت چند ملیتی تولید کننده پردازنده های رایانه ای مستقر در سانی ویل کالیفرنیا می باشد که در 1969 توسط جری سندرز تاسیس شده است. این شرکت دومین تولید کننده بزرگ پردازنده در جهان و تنها رقیب شرکت اینتل در زمینه تولید ریزپردازنده های 32 و 64 بیتی است. همچنین AMD پس از خرید شرکت ATI در سال 2006 به جدی ترین رقیب شرکت انویدیا در زمینه تولید چیپ های گرافیکی تبدیل شده است.
سری EPYC دسته ای از پردازنده های رده بالای شرکت AMD محسوب می شوند که که متناسب با نیاز مشتریان تجاری و تخصصی طراحی و در ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ به بازار عرضه شده اند. این سری بر اساس میکرومعماری Zen و با نام رمز Naples تولید شده اند و شامل دو نسخه یک و دو سوکته هستند که در نسخه دو سوکته ، دو چیپست از طریق فناوری بسیار پیشرفته Infinity Fabric می تواند اطلاعات را تا سرعت 512گیگابایت بر ثانیه میان دو چیپ منتقل کند که مقدار بسیار قابل توجهی است. هر کدام از چیپ ها توانایی تعامل با 8 کانال حافظه و 128 لاین PCIe 3.0 را دارد که 64 لاین آن هنگام استفاده از دو پردازنده و برای ارتباط میان دو پردازنده اشغال خواهد شد. تمامی پردازنده های EPYC متشکل از چهار چیپ 8 هسته Zeppelin هستند که متناسب با محصولی که خریداری می کنید، شرکت سازنده برخی از این هسته ها را غیر فعال کرده است تا نیاز به راه اندازی خط تولید جداگانه ای برای هر کدام از پردازنده ها نباشد. این پردازنده ها به نسبت رقیبان خود یعنی پردازنده های Xeon عملکرد بسیار خوبی را نشان داده اند، هرچند که ارتباط کندتر میان هسته ها باعث شده است کمی از عملکرد اصلی کاسته شود. این محصولات بسیار گران قیمت هستند و متناسب با مشتریانی طراحی شده اند که نیاز به فشار های کاری بسیار سنگین دارند. پس اگر برنامه ریزی کرده اید تا یک سیستم محساباتی بسیار قدرتمند تهیه کنید، این محصولات انتخاب بسیار خوبی هستند.
عنوان Milan نامی است که شرکت AMD برای دسته ای از پردازنده های رده بالای مخصوص سرورها در ماه ژانویه سال 2021 معرفی کرده است. پردازنده های ساخته شده با این نام رمز که سری EPYC 7003 خوانده می شوند سومین نسل از پردازنده های EPYC هستند که به عنوان جایگزین پردازنده های سری 7002 به بازار آمده اند.
اولین بار نام این سری 4 سال قبل از انتشار آن یعنی در 2017 به میان آمد و متعاقباً در سال 2019 یک ویدئوی معرفی از این سری در فضای مجازی لو رفت. بیشتر توسعه انجام پذیرفته بر روی این پردازنده ها به میکرومعماری آن مربوط بوده به طوریکه AMD ادعا می کند توانسته است عملکرد به قیمت را تا 15 درصد به نسبت نسل پیشین یعنی Rome افزایش دهد که برای خریداران این دسته از تجهیزات گران قیمت می تواند کمی خوشحال کننده باشد چرا که معمولاً خریداران این دست از تجهیزات، تعداد بسیار زیادی از این محصولات را برای بکار گیری در مجموعه سرور های خود سفارش می دهند و از همین رو کاهش قیمت این چنینی می تواند خبر خوبی برای آنها باشد. همه پردازنده های این سری همانند گذشته از سوکت SP3 برای اتصال با مادربرد استفاده می کنند و اگر دارنده سری های پیشین این پردازنده ها هستید به احتمال زیاد می توانید بدون مشکل از این سری پردازنده بر روی مادربورد قدیمی خود نیز استفاده کنید. علاوه بر این بیشینه مقدار حافظه قابل قبول برای این سری 4 ترابایت DDR4-3200 8 کاناله به ازای هر پردازنده می باشد که به نسبت قبل تغییر نکرده است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.