توضیحات
ویندوز 11 که اولین بار در ۱۳ مهر ۱۴۰۰ در اختیار عموم قرار گرفت یکی از مهمترین نگارش های سیستم عامل ویندوز اِن تی است که پس از ویندوز 10 عرضه شده است.
در سال 2015 در کنفرانس سالانه Ignite یکی از مهندسین ارشد نرم افزار شرکت مایکروسافت با نام جری نیکسون اعلام کرد که ویندوز 10 قرار است آخرین نسخه از ویندوز مایکروسافت باشد و اینکه این سیستم عامل از سوی مایکروسافت عملاً به عنوان یک سرویس در نظر گرفته می شود که قرار است فقط بیلدها و بروزرسانی های جدید در یافت کند و از طریق به روز بماند. ولی نهایتاً در سال 2021 زمزمه هایی از ویندوز جدید شنیده می شد که خبر از جوانسازی بصری گسترده ویندوز می داد.
ویندوز 11 اولین نسخه از ویندوز است که مهندسین مایکروسافت در آن سعی در بازسازی رابط کاربری جدید بر پایه زبان طراحی جدید Fluent دارد. تغییراتی که با هدف سادگی در استفاده و انعطاف پذیری این سیستم عامل انجام می شود و همراه با بهره وری و ویژگی های اجتماعی جدید و به روز رسانی امنیتی و دسترسی محور است که منجر به رفع برخی از نقایص ویندوز 10 می شود. استور مایکروسافت هم که به عنوان یک ویترین یکپارچه برای برنامه ها و سایر محتواها عمل می کند هم در این سیستم عامل جدید ظاهری تازه به خود گرفته است. همچنین مایکروسافت به توسعه دهندگان اجازه می دهد علاوه بر اپ های UWP(برنامه های جهانی پلت فرم ویندوز)، برنامههای پیشرفته وب و برنامه هایی مبتنی بر رابط برنامه نویسی Win32 را نیز بتوانند در استور به معرض نمایش کابران بگذارند. مایکروسافت تیمز هم که یک پلت فرم ارتباط و همکاری واحد می باشد جایگزین برنامه مخابراتی اختصاصی محبوب Skype شده است.
علاوه بر این مایکروسافت پیشرفت های عملکردی دیگری مانند حجم به روز رسانی کمتر، مرور سریعتر وب در هر مرورگری، زمان بیدار شدن سریعتر از حالت Sleep و احراز هویت سریعتر در بخش Windows Hello را به کاربران وعده داده است. جالب است بدانید Internet Explorer هم از سیستم عامل جدید حذف شده است و جای خود را به Microsoft Edge داده که این موضوع ویندوز 11 را تبدیل به تنها سیستم عاملی می کند که بعد از Windows 95 بدون این مرورگر عرضه شده است.
شاید یکی از کاربردی تغییرات صورت گرفته در ویندوز 11 را هم بتوان در Xbox app دانست که تغییرات ظاهری اندکی دیده اما فناوری Auto HDR و DirectStorage به آن اضافه شده است که مایکروسافت تمرکز زیادی بر روی آن دارد که البته زمانی به درد شما خواهد خورد که صاحب یک نمایشگر HDR هم باشید.
از لحاظ ظاهری هم این سیستم عامل تغییرات بسیاری دیده است که این تغییرات را می توانید در شفافیت پنجره ها، سایه ها، پالت رنگی جدید و گوشه های خمیده هر پنجره ببینید. تسکبار جدید هم اینبار وسط چین شده و دیگر نمی توانید موقعیت آن را از پایین به راست، چپ یا بالا تغییر دهید هرچند اگر بخواهید میتوانید وسط چین آیکون ها را به چپ چین تغییر دهید.
یکی دیگر از تغییرات جالبی که حواشی بسیاری داشت و با وجود اینکه قرار نیست در نسخه های اولیه در دسترس باشد و احتمال می رود به عنوان به روزرسانی عرضه شود قابلیت پشتیبانی از اپلیکیشن های اندروید از طریق ساب سیستم جدید ویندوز است که WSA نام دارد. مایکروسافت وعده داده است که به زودی کاربران می توانند این گونه برنامه ها را از طریق Amazon Appstore تهیه کنند یا به صورت دستی فایل های APK را خودشان بر روی سیستم نصب کنند.
این نسخه از سیستم عامل ویندوز 11 که تحت عنوان ”Pro“ توسط شرکت مایکروسافت منتشر گشته، متناسب با کاربران حرفه ای، متخصص و یا می توان گفت علاقمند به فناوری توسعه داده شده و نسخه تقریباً کاملی از قابلیت های در نظر گرفته شده برای سیستم عامل ویندوز 11 است.
تفاوت اصلی بین نسخه های Home و Pro ویندوز 11 پشتیبانی از قابلیت های مجازی سازی در ویندوز است. نسخه Home از Hyper-V یا Windows Sandbox پشتیبانی نمی کند. بهعلاوه، با وجود این که که میتوان از آن بهعنوان کلاینت اتصال از راه دور استفاده کرد، کاربری که نسخه Home را نصب کرده باشد نمیتواند میزبان اتصال باشد، بنابراین نمیتوانید با استفاده از Microsoft Remote Desktop از راه دور به رایانه خانگی ویندوز 11 دسترسی پیدا کنید. هرچند که می توانید از ابزارهای دیگری مشابه TeamViewer برای این گونه اتصال استفاده کنید.
با این حساب می توان گفت ویندوز 11 نسخه Pro از تمامی این ویژگی ها پشتیبانی می کند. برای مثال فناوری Hyper-V که از آن صحبت کردیم یک ابزار مجازی سازی است که در ویندوز تعبیه شده است، به این معنی که می توانید ماشین های مجازی را با آن ایجاد کنید. اگر می خواهید سیستم عامل دیگری را امتحان کنید یا به دلایلی مجبورید از نسخه های قدیمی تر ویندوز استفاده کنید، می توانید این کار را با استفاده از Hyper-V انجام دهید. ماشینهای مجازی تغییراتی در کامپیوتر میزبان شما ایجاد نمیکنند، بنابراین میتوانید همه این کارها را بدون ریسک انجام دهید.
ابزار Windows Sandbox را نیز می توان در ادامه همان ایده مجازی سازی دانست اما به جای اجرای سایر سیستم عامل ها، فقط یک نسخه کپی تمیز از سیستم عاملی که در حال اجرا هست ایجاد می کند که با آن میتوانید به سرعت یک برنامه بالقوه خطرناک را نصب کرده و امتحان کنید و قبل از اینکه واقعاً آن را روی دستگاه خود نصب کنید، ببینید خطرناک است یا خیر. جالب است بدانید هر بار که این ابزار را باز میکنید نسخه جدیدی از ویندوزی که بر سیستم نصب دارید بازنشانی میشود، بنابراین همیشه شروعی تازه برای یک آزمایش خطرناک است.
یکی دیگر از قابلیت های نسخه Pro پشتیبانی از BitLocker است که داده های ذخیره شده در هارد دیسک را رمزگذاری می کند تا هیچ کس دیگری نتواند به آن ها دسترسی داشته باشد. حتی اگر رایانه شما به سرقت رفته باشد، فایل های شما در برابر کاربرانی غیر از خودتان محافظت می شود.
نسخه Pro همچنین دارای Windows Information Protection یا WIP است. این یک ابزار جلوگیری از از دست دادن اطلاعات است که می تواند به جلوگیری از نشت داده ها از داخل شرکت شما کمک کند. با استفاده از سیاستهای WIP، شرکتها میتوانند به عنوان مثال از ارسال محتوای خارج از شرکت توسط کاربران جلوگیری کنند. از آنجایی که WIP مستقیماً در ویندوز ساخته شده است، در مقایسه با نرم افزارهای دیگر در این حوزه، تجربه بی دردسرتری را به کاربر ارائه می دهد. WIP همچنین میتواند دادههای شخصی و تجاری را روی یک دستگاه جدا کند، بنابراین اگر رایانه شخصی گم یا دزدیده شود، دادههای تجاری را میتوان از راه دور بدون تأثیر بر دادههای شخصی روی آن حذف کرد.
از جنبه سخت افزاری نسخه Pro تا 128 هسته پردازنده را پشتیبانی می کند و بیشینه مقدار قابل قبول برای حافظه در آن 2 ترابایت است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.