درمان سرطان با امواج اولتراسونیک (فراصوت)
این طور که مشخص است جدیدترین تکنولوژی برای مبارزه با سرطان، امواج فراصوت است. طبق تحقیقات جدید، دانشمندان دانشگاه میشیگان از مدل جدیدی برای درمان تومورهای سرطانی در بدن موشها استفاده کردهاند که روشی غیرتهاجمی و با بهره گیری از امواج فراصوت می باشد.
این روش جدید، درمان بیماران مبتلا به سرطان کبد را نوید میدهد و با توجه به اینکه این روش در حال حاضر در حال سپری کردن آزمایشهای انسانی در آمریکا و اروپا است، ممکن است زمان زیادی تا قرارگیری در دسترس عموم فاصله نداشته باشد.
آزمایشهای اولیه نشان داد که امواج صوتی تا ۷۵ درصد از تومور های کبد را در بدن موشها به راحتی از بین میبرند و سیستم ایمنی موجودات کوچک را قادر میسازد تا به مرور بافتهای سرطانی باقیمانده را از بین ببرد و از به رشد دوباره آن نیز جلوگیری کند.
پروفسور ژن شو از بخش مهندسی زیست پزشکی دانشگاه میشیگان که مسئول این تحقیق است، گفت:
با این روش جدید حتی اگر تومور را به صورت کامل هدف قرار ندهیم، باز هم میتوانیم تومور را وادار به پسرفت کنیم و همچنین خطر متاستاز را در آینده کاهش دهیم
نام این درمان جدید هیستروتریپسی (histrotripsy) میباشد. در این روش امواج فراصوت به شکل غیرتهاجمی به سمت بافت هدف هدایت میشود تا تومور به شکل مکانیکی و با دقت میلیمتری تخریب شود. این تکنیک جدید در حال حاضر در یک آزمایش سرطان کبد، بر روی سوژه های انسانی در آمریکا و اروپا در حال تست و بررسی است.
رویکرد نوین این روش مهم است، زیرا از تعداد زیادی از موقعیتهای بالینی که به دلیل اندازه تومور، محل یا مرحله آن منجر به مداخلات مستقیم (تهاجمی) میشود، جلوگیری میکند.
این روش همچنین تیم محققان دانشگاه میشیگان را قادر ساخت تا اثربخشی این رویکرد جدید را در شرایط کمتر از ایدهآل نشان دهند، چراکه این مطالعه جدید تنها بخشی از بافت سرطانی را کاهش داد و بخش زیادی از تومور را دستنخورده باقی گذاشت.
تجاسوی ورلیکار، دانشجوی دکتری در دپارتمان مهندسی زیستپزشکی دانشگاه میشیگان گفت: «هیستوتریپسی یک گزینه امیدوارکننده است که میتواند بر محدودیتهای روشهای فرسایشی حال حاضر غلبه کند و نابودی تومور کبدی غیرتهاجمی ایمن و مؤثر را ارائه دهد.»
وی افزود:
امیدواریم که آموختههای ما از این مطالعه، انگیزه تحقیقات پیشبالینی و بالینی هیستوتریپسی را در آینده به سمت هدف نهایی اتخاذ بالینی این درمان برای بیماران مبتلا به سرطان کبد تقویت کند.
سرطان کبد یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان در سراسر جهان است و یکی از دلایل آن نیز این است که حتی با وجود چندین روش درمانی، تشخیص آن معمولا دیرهنگام انجام میشود و نرخ بقای آن در ایالاتمتحده کمتر از ۱۸ درصد است.
تیم محققان دانشگاه میشیگان اما با استفاده از امواج فراصوت، راهی برای نابودی تومورهای کبد با شلیک امواج میکروثانیهای، بدون عوارض جانبی مانند شیمیدرمانی و مسمومیت با تشعشع پیدا کرده است.
سرطان همیشه یک واژه شوم و تاریک در تصورات بشر است. اما با توسعه و پیشرفت تکنولوژی، به نظر میرسد هر روز یک قدم به نابودی سرطان نزدیکتر میشویم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.