توضیحات
تولید کننده این نمایشگر Philipsیک شرکت فناوری محور هلندی می باشد که فعالیت خود را در سال 1891 در شهر آیندهوون، استان برابانت شمالی در جنوب شرقی هلند آغاز کرده است؛ هرچند که از سال 1997 عمدتاً ساختمان اصلی این شرکت و مرکز تصمیم گیری ها، شهر آمستردام بوده است. این شرکت ابتدا با تولید لامپ فعالیت خود را آغاز کرد ولی هم اکنون گرایش به فعالیت در سه حوزه دارد. سلامت شخصی، مراقبت متصل و در نهایت تشخیص و درمان که هر سه مربوط به حوزه های پزشکی می باشند. تولید لامپ را هم فیلیپس به یکی از زیر شاخه های خود یعنی Signify N.V سپرده است؛ ولی می توان عمده محصولات تولیدی این شرکت را در حوزه های مراقبت شخصی، وسایل الکتریکی خانگی، تجهیزات مراقبت از مادر و کودک، تجهیزات روشنایی، تجهیزات صدا و تصویر مانند نمایشگر و پروژکتور، برخی لامپ و تجهیزات روشنایی ماشین و در نهایت ریش تراش های مردانه دسته بندی کرد.
این نمایشگر با فناوری LCD یا همان Liquid-crystal display ساخته شده است. در این فناوری، تصاویر به کمک دو فیلتر پولاریزه عمود به هم و ماده ای تحت عنوان کریستال مایع بر روی صفحه، نمایش داده می شوند. بهبود و توسعه این فناوری را شاید می توان نقطه عطفی دانست که سبب کاهش چشمگیر ابعاد نمایشگرهای رایج و متداول امروزی شد. از LCD در ساخت تلویزیون، نمایشگرهای کامپیوتر، پنل های ابزار، گوشی های تلفن همراه و حتی نمایشگرهای کابین خلبان در هواپیما نیز استفاده می شود. کریستال های مایع مانند بنزوات کلسترول که در هویج هم وجود دارند، نوع خاصی از مواد هستند که ذرات تشکیل دهنده آن در حالت مایع ممکن است فرم کریستالی به خود بگیرند که پیش از این فقط در مواد جامد دیده می شد. البته این ویژگی یک توهم بیش نیست و فقط در شرایط خاص رخ می دهد و نمی توان برای تمامی حالات برای این دسته از مواد شبکه کریستالی در نظر گرفت و همین موضوع یکی از ویژگی هایی است که این دسته از مواد را تبدیل به گزینه ای ایده آل برای استفاده در نمایشگرها کرده است. در ساخت این محصولات دو فیلتر پولاریزه را به صورت عمود به یکدیگر قرار می دهند و در میان آن کریستال مایع می گذارند. در حالت عادی بدون حضور کریستال مایع دو فیلتر عمود هیچ نوری را عبور نمی دهند ولی زمانی که کریستال مایع در میان این دو فیلتر قرار می گیرد به سبب فیلتر سومی که اضافه شده است و قانون نابرابری بل در مباحث الکترودینامیک کوانتومی یا رفتار نور و ماده، امکان عبور یا متوقف شدن نور از فیلتر دوم محیا می شود که امکان نمایش تصاویر را ایجاد می کند.
پنل به کار رفته در ساخت این نمایشگر نیز از نوع VA یا همان Vertical Alignment می باشد. از جهت دقت رنگ و زاویه دید ، پنل های VA به مراتب از پنل های TA با کیفیت تر هستند. از همین رو پنل های VA را می توان یکی از گزینه های اقتصادی و میان رده بازار دانست. در ارتباط با دقت رنگ، پنل های VA بسیار دقیق هستند و در برخی از موارد حتی ممکن است از برخی از پنل های IPS نیز پیشی بگیرند ولی زاویه دید هنوز مانند TN محدود است و همین موضوع ممکن است مقبول برخی از کاربران حرفه ای در زمان طراحی نباشد. یکی از قابلیت های نمایشگرهای مجهز به این پنل هم رنگ مشکی عمیق تری است که به نسبت دیگر مدل ها ایجاد می کند. ایرادی که شاید بسیاری از خریداران پنل های TN را آزرده است، لک زدن(Smearing) رنگ های مشکی در زمان حرکت تصاویر بر روی نمایشگر می باشد. به این صورت که اگر یک صفحه کاملاً مشکی داشته باشید و آن را با متون سفید پر کنید، هربار که اسکرول می کنید نوشته های سفید ابتدا کم رنگ می شوند و هنگامی که متوقف شوید به حالت عادی خود باز خواهند گشت؛ هرچند چنین مشکلی در صفحات با پس زمینه سفید وجود ندارد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.