INFOPATH چیست؟
اینفوپث نرمافزاری کاربردی است که جهت طراحی، انتشار، ورود داده و ارائه فرمهای الکترونیکی حاوی دادههای ساخت یافته، تولید شده است. به گفته یکی از افراد تیم سازنده، یکی از تصمیم گیریهای اساسی در طراحی معماری این نرمافزار «وفادار ماندن به اصل جدایی دادهها از قالب نمایش آنها در XML» بود. بنابراین در طراحی این نرمافزار از محیط طراحی فرم WYSIWYG استفاده شده است. در این محیط کنترلهای گوناگون (از جمله لیستهای بازشو، جعبه متن و …) به فیلدهای اطلاعاتی پیوند خوردهاند. این پیوند به صورت درختی سلسله مراتبی، از پوشهها و فیلدهای اطلاعاتی رقم میخورد. این ابداع در سال ۲۰۰۰ توسط آدریانا نیاگو، ژان پاولی و همکارانشان صورت گرفت. میتوان گفت که آنها XML را با تبدیلات اکساسال و نماهای دیاچتیامال نوشتند.
مایکروسافت، «اینفوپث» را نخستین بار در مجموعه مایکروسافت آفیس ۲۰۰۳ ارائه نمود. آنها در تابستان ۲۰۱۰ نسخه جدیدی را انتشار داند که طی آن «اینفوپث» به دو نرمافزار کاربردی تقسیم شده بود: «اینفوپث دیزاینر ۲۰۱۰» و «اینفوپث فیلر ۲۰۱۰». همانطور که از نام آنها پیداست، «اینفوپث دیزاینر ۲۰۱۰» جهت ساختن فرم و تعریف ساختارهای اطلاعات و «اینفوپث فیلر ۲۰۱۰» به منظور تکمیل اطلاعات و تایید آنها به کار میروند. آخرین نسخه اینفوپث در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و توسعه آن متوقف شده و نسخه جدیدی عرضه نخواهد شد اما پشتیبانی از آن تا سال آوریل ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.
قوانین کاربر: میتوان پس از شناسایی کاربر، قالب بندی و رنگها و حالات نمایش را مطابق میل و سلیقه وی تغییر داد.
رعایت استاندارد: قابلیتهای قالب بندی و ایجاد واسط کاربر «اینفوپث» بسیار شبیه به محصول «ورد» میباشد.
اعتبار سنجی: (Data Validation)به کمک اعتبار سنجی میتوان صحت مقادیر ورودی به فیلدها توسط کاربر را آزمود. اعتبارسنجی را میتوان از طریق مقایسه مقدار ورودی توسط کاربر با یک الگوی از پیش تعیین شده، کنترل نوع داده ورودی و یا هر روش دلخواه کاربر انجام داد.
قالب بندی شرایطی: (Conditional Formatting) میتوان نمایش یا عدم نمایش دادن یک داده خاص و یا رنگ و قالب آن را بر اساس مقادیر خاصی روی فرم تغییر داد.
یکپارچگی بین اینفوپث و شیر پوینت
یکی از کاربردهای بسیار معمول «اینفوپث»، یکپارچه نمودن آن با فناوری «شیرپوینت» ماکروسافت میباشد. فرمهای «اینفوپث» را میتوان روی لیستها و کتابخانههای «شیرپوینت» قرار داد. این کار به کمک «اینفوپث فیلر» یا محصولات Third-Party صورت میگیرد. از سوی دیگر سرویسهای «اینفوپث» یک فرم را جهت قرار گرفتن روی سرور میزبان «شیرپوینت» مهیا میکنند. با این کار فرم مذکور به صورت یک صفحه HTML به همراه اسکریپتهای مربوطه روی مرورگر کلاینت باز شده و پاسخ کاربر به صورت یک صفحه ایاسپیداتنت به سرور باز میگردد. در «شیرپوینت» «کتابخانه فرم» کتابخانهای از تمپلیتهای «اینفوپث» است که به شکل یک سند طراحی شدهاند. میتوان فیلدهای «اینفوپث» را در «شیرپوینت» به گونهای ارتقا داد که به صورت «ستونهای» داده در یک نما (View) دیده شوند. مثل سایر اسناد «شیرپوینت»، میتوان برای هر فرم «اینفوپث» یک روند کار (Workflow) تعریف نمود تا از آن طریق به فیلدهای ارتقا داده شده دسترسی پیدا کنند.
پشتیبانی از زبانهای برنامه نویسی: از جاوااسکریپت، سیشارپ، ویژوال بیسیک و سایر زبان های برنامه نویسی میتوانید برای ارتقای توانمندیهای «اینفوپث» بهره مند شوید. با این روش میتوانید پنل کاری HTML، دادههای تکراری، «اکتیو دایرکتوری» و تقریباً هر کاری که در «اینفوپث» مقدور نیست را انجام دهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.