Loihi و انقلابی دیگر در یادگیری ماشینی
به گزارش مربع، شرکت اینتل قصد دارد با سری جدید تراشه های خود با نام Loihi قدمی بزرگ در زمینه یادگیری ماشینی رو به جلو بردارد. نام تراشه Loihi، که نخستین تراشه نورومورفیک این شرکت محسوب می شود، از روی آتشفشانی در جزایر هاوایی الهام گرفته شده است.
شرکت اینتل سعی دارد عملکرد این تراشه را مشابه نورون های مغز انسان شبیه سازی کند تا بخش های مختلف تراشه درست مانند مغز انسان برای انجام محاسبات مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار کنند که این امر در نوع خود شگفت انگیز است. البته لازم به ذکر است که عملکرد این تراشه هنوز با مغز انسان فاصله بسیار زیادی دارد اما به لطف قابلیت های منحصر به فرد این تراشه می توان در آینده نزدیک از آن در بسیاری از دستگاه های الکترونیکی استفاده کرد. در صورت به موفقیت رسیدن این پروشه، تراشه های جدید شرکت اینتل می توانند بدون نیاز به اتصال اینترنت، پردازش های بسیار پیچیده را به تنهایی انجام داده و در واقع مانند یک مغز فکر کرده و نتیجه گیری کنند.
به گفته سخنگوی اینتل با استفاده از طرح الهام گرفته شده از روش استنتاجی مغز انسان، این تراشه های جدید می توانند وظایفی مانند تفسیر تصاویر را با یک هزارم انرژی مورد نیاز تراشه های موجود در بازار به انجام برسانند. در نظر داشته باشید که تراشه های Loihi قابلیت یادگیری داشته و عملکرد آن ها با گذشت زمان بهبود نیز خواهند یافت. از جمله دیگر مزایای این تراشه ها می توان به عدم نیاز به اتصال اینترنت و در نتیجه رعایت حریم شخصی کاربران اشاره کرد.
این اقدام اینتل در ادامه روند جذب استارتاپ های Nervana و Movidius که در زمینه یادگیری ماشینی تحت فضای ابری و بینایی ماشینی فعالیت می کردند بوده و قدمی بزرگ و انقلابی در این زمینه محسوب می شود.
اینتل در سالیان اخیر فعالیت خود در زمینه فناوری های نو و حوزه هایی مانند شبکه های عصبی مصنوعی با قابلیت یادگیری را گسترش داده است. به گفته بسیاری از کارشناسان این رویکرد اینتل می تواند علاوه بر تضمین بقای این شرکت در سال های آینده، آن را به بزرگترین قول تکنولوژی در سطح جهان تبدیل کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.